מוזיקה בספירת העומר

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 11/04/10 14:45 כז בניסן התשע

שאלה

שלום,

אני ממש ממש נהנית ממוזיקה וזה דבר שבשיגרה אצלי.

כשאני עצבנית, כועסת או לחילופין שמחה זה עושה לי טוב לשמוע מוזיקה.

אני אשכנזיה ובספירת העומר ממש קשה לי שאסור לשמוע מוזיקה, במיוחד שאני לא כ"כ מבינה למה לא לשמוע מוזיקה, הרי זה משהו שקרה לפני כל כך הרבה שנים ובמילא כל האווירה בימים אלו, היא לא של אבלות (במיוחד לבנות, שלא להסתפר זה לא כל כך נורא...)?

הייתי רוצה לדעת מדוע זה אסור וכן האם יש מוזיקות שכן ניתן לשמוע בימי ספירת העומר.

תודה!

תשובה

לשואלת: שלום
אין איסור לשמוע מוזיקה בימי הספירה.
רק צריך להמנע ממוזיקה שבאה להרקיד.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה