לימוד בע''פ ופסיעה גסה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 13/03/08 17:18 ו באדר ב'

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב

יש לי 2 שאלות:

1)מה זאת פסיעה גסה? הליכה מהירה בצעדים קטנים נחשבת פסיעה גסה?

2)טכנית- מה עדיף ללמוד בע"פ( אם יש לך זמן רק לאפשרות אחת), משניות או תהילים? ומה המעלות של שניהם?

תודה רבה!

תשובה

1) פסיעה גסה מוגדרת כצעדים גדולים, ובאדם בינוני נתנו לכך שיעור של יותר מחצי אמה בין רגל לרגל (שו"ע שא, א ובמשנה ברורה שם). צעדים קטנים ומהירים אינם בגדר פסיעה גסה.
2) לכל אחד מהם מעלה משלו, מעלת תהילים היא בעיקר בכך שמזמורי דוד יש להם כוח מיוחד לעורר רחמי שמים ולהגביר את הדבקות, ההתחברות וההתלהבות של האומרם בעבודת ה'. מעלת המשניות היא שבכך מקיימים מצוות לימוד תורה, וניתן ליישמו גם בלכתך בדרך ובכל הזדמנות, ולכן עבור מי שלומד תורה יש לה עדיפות. הטוב ביותר לקיים: "אחוז מזה וגם מזה אל תנח ידך".

כל טוב,
רונן לוביץ