להתחתן בזמן שירות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 27/03/08 09:32 כ באדר ב'

שאלה

שלום רב!

אני כרגע בת 18 והבחור איתו אני יוצאת בן 20 משרת בצבא ביחידה קרבית.

שנה הבאה בעז"ה אני מתחילה שירות לאומי ואנחנו רוצים להתחתן באמצע שנת השירות שלי.

האם כדאי להתחתן בתוך השירות??

ומה היתרונות והחיסרונות בכך??

חשוב לי נורא לדעת.

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,
תשובות לשאלות מסוג זה אינן יכולות להיות חד-משמעיות, כיוון שלשם כך דרושה היכרות עם הנפשות הפועלות, ואינני יודע כמה זמן אתם בקשר, מה טיבכם וטיב הקשר וכיו"ב. לכן אציין רק באופן כללי שמבחינת הנוחות והתועלת האישית שלך, בוודאי עדיף היה לדחות את הנישואין לפחות עד תום שנת השירות כדי שתוכלי להשלים אותה כראוי, ולאחר מכן להתכונן לחתונה כראוי. כמו כן יש להביא בחשבון את הקושי להיות נשואה לבן זוג שנמצא בצבא ולא בבית. התורה קבעה כידוע שעל הגבר להיות נקי לביתו בשנה הראשונה ולא לצאת לצבא, והיא ידעה היטב את הנכון ביותר עבורנו. ברם, דחיית הנישואין כרוכה בקושי בשמירה על ההרחקה הגופנית ביניכם, דבר שבוודאי יהיה קשה עבור בן זוגך בבואו מן הצבא לחופשות. לכן לדעתי ההחלטה תלויה במידת היכולת שלכם לעמוד בעניין ההלכתי. אם הדבר מתאפשר, נראה לי שעדיף להמתין לסוף שנת השירות.

כל טוב,
רונן לוביץ