כשרות של סימילאק בפסח

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 24/03/10 11:48 ט בניסן התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

בני בן 7 חודשים ב"ה, והינו אוכל סימלאק צמחי ביום יום, ולא מוכן לאכול את האוכל הצמחי של מטרנה...חיפשתי בחניות את ההכשר של פסח אך לא מצאתי. בשיחה עם חברת סימלאק נמסר לי שכל התחליפי מזון שלהם כשרים לפסח עם קטניות ויש להם תעודה של איחוד קהילת האורתודוסקים באמריקה שמאשרת זאת (שלחו לי אותה למייל) מכיוון שהפס ייצור שלהם כשר לכל ימות השנה אז אין להם אריזות עם חותמת מיוחדת לפסח... האם מותר להתשמש בסימלאק הצמחי לנוכח דברים אלו?

תשובה

בס"ד

שלום לך

הבעיה הזו עם החברה המייצרת את הסימילאק ידועה גם בעבר.

אם ראית את התעודה המאשרת את כשרותם לפסח עם קטניות, ניתן לתת לילדכם לאכול את מה שהוא רגיל ואוהב.

חג שמח