כשרות למכונת קפה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/02/10 19:39 יא באדר התשע

שאלה

שלום.

יש מכונת קפה\תה הופעלת ע"י מטבעות . האם היא צריכה תעודת הכשר , או שמותר לקנות ממנה גם בלי תעודה ?

בתודה רבה,

תשובה

שלום,
עקרונית כל דבר מאכל צריך שתיהיה לו תעודת כשרות וכך כדאי להתחנך. זה טוב גם לשמירת התאוות שזו אחת הסיבות לכך שנאסרו עלינו מאכלות אסורות.
כמובן, במצבים של דוחק וצורך אוכל נפש וכד' ניתן להקל היכן שהבעיות אינן חמורות או שכיחות. בנידון דידן שמדובר סה"כ בתענוג הלוא תמיד ניתן לשתות מים. גם יש חשש שמדובר בחלב עכו"ם או מוצקי חלב שלא הותרו על ידי רוב הפוסקים (אלא דווקא אבקת חלב עכו"ם) וכן יכול להיות שהקפה אינו מושגח ולא הופרשו ממנו תרו"מ ונוספו לו חומרים שאיננו יודעים מה טיבם, ראוי להמנע.
כל טוב,
משה כהן