כשרות אספרסו

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 15/09/10 23:27 ז בתשרי התשעא

שאלה

שלום,רציתי לשאול בקשר לכשרות של פולי הקפה שנטחנים במכונת האספרסו.

אני עובדת במקום שמכינים הפוף ,אספרסו וכו'

עכשיו הייתי שותה חופשי את הדברים האלו עד שיום אחד ראיתי את השקית של גרגירי הקפה ולא היה עליה בכלל כשרות אלא הכל היה כתוב באנגלית,

אז האם יש בעיה עם זה או שאסור לשתות את זה כי זה לא כשר?

תשובה

שלום
ראשית, טוב עשית שאת בודקת. שום דבר בעולם הכשרות לא ברור מאליו וכדאי לשאול.

לעצם הענין, יש מוצרים שעל אף שאין עליהם כשרות וכל הכיתוב הוא באנגלית, הם כשרים. זאת משום שמישהו מוסמך בדק את המוצר והרכיבים המופיעים על האריזה אינם בעייתיים מבחינת כשרות. (כך נוהגים היהודים בארצות אירופה).
אך אנו בארץ הקודש, זכינו שיש לנו מערכת כשרות טובה ורצינית, ואיננו מתעסקים עם מוצרים ויצרנים. לנו יש כלל: יש הכשר ברור על העטיפה - זה כשר, אין הכשר על העטיפה - זה לא כשר לא אוכלים !!

לעניין הקפה. היות ואת עובדת במקום בו מוגש קפה מחבילה שאין עליה סימני כשרות, המלצתי היא לברר האם ניתן לקנות למקום העבודה הזה, מוצר דומה עם כשרות (אני בטוח שיש כזה). או לחלופין לברר אצל משווק המוצר האם יש תיעוד כל שהוא לכשרות המוצר (לרוב בקפה של חברות מפורסמות יש כשרות אפילו כשזה לא מופיע על האריזה).
איך שלא יהיה, עד שלא יתברר מגורם מוסמך שהמוצר כשר, המלצתי לא לשתות. ניתן לבינתיים לסמוך על הנס (קפה).

שנה טובה