כללי

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/07/10 22:52 יא באב התשע

שאלה

שלום לך הרב

מה אני צריך לעשות במקרה שבכיור אני מוצא גם כלים חלביים וגם כלים בשריים ביחד?

להחליף שקית של פח זבל בשבת מותר?

בד"כ שאני מגיע לבית הכנסת לוקח לי איזה 10 דק' להניח תפילין ואז יוצא מצב שהשליח כבר בהודו

האם לקרוא את 2 פרשיות התפילין בהתחלה ולהיות עם הציבור בהודו או לא להגיד את הפרשיות ולהגיד את העקידה ואז לקפוץ להודו

מה אתה מציע לעשות במצב כזה?

האם זה בסדר שאם התחלתי מהודו עם הציבור את השחרית

אחרי עלינו לשבח בדרך לבסיס באוטובוס אני קורא מהעקידה עד להודו?

האם זה בסדר לקרוא בשני וחמישי בדרך לבסיס באוטובוס את התוספות תחנון) ואת התחנון עצמו שאני מניח בבסיס?

האם זה אפשרי להשתזף בשבת?

לשבת במרפסת מול השמש גם אם אני מזיע?

שאני מוציא את הפח מתחת לכיור במטבח זה מחובר לחוט שמוציאים אותו בגרירה הוא נפתח אוטומטית המכסה שלו ע"י חוט

האם זה מותר להשתמש בו בשבת?החוט נמח מהגרירה שלו

זה נכון שכל מאכל אפשר לפתוח בשבת לצורך אכילה?

קופסאות טונה שוקולד חדש וכו

כל טוב

תשובה

בס"ד

שלום לך

שאלת שאלות רבות ומגוונות, נשתדל להשיב:
1. כשמוצאים בכיור גם כלים חלביים וגם כלים בשריים עדיין אין זה אומר שהכלים נטרפו או נאסרו, יכול להיות שאכלו מאכל פרווה, ויכול להיות שכל הכלים מכל הארוחות השונות נתקבצו לכיור אחד. לכן צריך לברר איך הגיעו הכלים לשם. אם אכן לא אכלו בהם מאכלים הפוכים כלומר בשר בחלב אז ניתן לנקותם ולהשתמש בהם.

2. מותר להחליף שקית פח בשבת, בתנאי שהשקיות לא צריכות תלישה. שקיות נשלפות בלא צורך לתלוש מותר להחליף.

3. עדיף להתחיל עם החזן את הודו, ולהשלים את כל פרשיות העקדה והקרבנות אחרי התפילה. את ברכות השחר עדיף לומר לפני הודו.

4. גם את התחנון ניתן להוסיף אחרי התפילה.

5.מותר לשבת במרפסת בשבת, ומותר גם אם אתה מזיע ומתכוון להשתזף. לגבי מריחת משחת שיזוף זה אסור בשבת.

6. לגבי החוט הנמתח מאליו ביציאת הפח לא הבנתי את הסיטואציה עד הסוף, בפשטות אם לא נקרע שם שום דבר, ואין שימוש בחשמל, מותר.

7.דעות רבות ושונות יש לגבי פתיחת קופסאות שימורים בשבת, כדי לצאת מספקות עדיף לעשות פתח באמצע הקופסה וכך להרוס אותה מלהיות כלי ורק לאחר מבן לפתוח אותה כרגיל. כלומר לעשות פתח באמצע הקופסה בצד שבו אינך מתכוון לפתוח, ואחר כך להפוך ולפתוח. וכל זה כדי שלא להפוך את הקופסא לכלי.

בהצלחה