כלים שבושל בהם חמץ בפסח

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 05/03/08 11:47 כח באדר א'

שאלה

במקום עבודתי מכניסים רק אוכל כשר, ואוכלים כל צהריים כל העובדים יחד. יחד עם זאת הכשרתי את כל הכלים (בעזרת חב"דניקים נחמדים) שכן לא היה ברור לי מה מקורם. במקום עבודתי יש מספר לא יהודים, שיהיו כאן בפסח ויבשלו בכלים. ייתכן וחלק מהיהודים שאינם שומרי כשרות גם כן יוכלו עם הכלים הכשרים חמץ בפסח. האם זה יטריף את הכלים?

תשובה

שלום רב,
כלים שאוכלים בהם חמץ בפסח אף אם ממש בישלו בהם, מותרים לאחר הפסח ואין צורך להכשירם (עפ"י הרמ"א בשולחן ערוך אורח חיים סימן תמז סעיף א)

כל טוב,
רונן לוביץ