כדורגל בשבת

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 12/12/02 12:20 ז בטבת התשסג

שאלה

האם מותר לשחק כדורגל בשבת?

תשובה

שלום לשואל!

ברשותך אני מבקש להפנותך לתשובה בענין זה של משחק כדורגל בשבת – שהוא אסור באיסור גמור.
מכיוון שהנני נשאל כבר כמה וכמה פעמים שאלה זו עלי להזכיר שעיר שלמה "טור שמעון" נחרבה בגלל ששיחקו בה כדורגל בשבת.
ואז כאשר שיחקו כדורגל לא היה זה עם איסורים נוספים של נסיעות, חשמל, שידורי רדיו, טלוויזיה, טלפונים, פלאפונים וכל מיני חילולי שבת.
והיום משחקי כדורגל במגרשים כולל איסורים רבים כפי שציינתי שהם חמורים כשלעצמם.
אך כאמור, גם משחק כדורגל – אם לא לילדים קטנים – אסור גם כשלא מחללים שבת בדברים נוספים.
ויהי רצון שנזכה לשמור שבתות הרבה בשמחה ובטוב לבב אמן.