כביסה וצניעות הגבר

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 18/04/08 09:31 יג בניסן התשסח

שאלה

שלום וברכה!

ידועה ההלכה כי לדבר אסור לראות לבני נשים. אשר על כן, האם מותר לגבר לקפל או להוריד כביסה מן החבל, שכן הוא עשוי להיתקל בכאלו, ולכן במקרה בו יש סיכוי כי יראה בין הכבסים לבני נשים יצטרך להימנע מלהתעסק עם הכביסה מלכתחילה? או שמא, מותר לבדוק במבט חטוף אם יש לבני נשים ועפ"י זה להחליט אם לקפל או לא? אם לא, כאשר יצא וראיתי שאין כאלו, האם אז כן יהיה מותר לקפל (או אולי נגזור לפעמים הבאות כדי שאזהר יותר)?

אשמח אם אענה בהקדם.

כל טוב וחג כשר ושמח.

תשובה

שלום רב,
האיסור על הגבר הוא להסתכל בבגדי נשים, והסתכלות ממושכת אסורה גם כאשר מדובר בבגדים עליונים, אולם אין איסור על הבטה בעלמא תוך כדי עשיית מלאכה דוגמת קיפול. אכן כאשר מדובר בגדי נשים זרות גבר צריך להימנע מלקפל בגדים תחתוניים, ובמקרה זה מותר לו לבדוק במבט חטוף כלשונך, אם יש לבני נשים, ועפ"י זה להחליט אם לקפל או לא. אם מדובר באשתו ובנותיו אין לאסור עליו את הקיפול בכל מקרה.
כל טוב ומועדים לשמחה.