ייעוץ

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 23/12/10 19:12 טז בטבת התשעא

שאלה

שלום,אני נמצאת בתק' לא קלה,מבולבלת ולא יודעת מה להחליט ולא מוצאת אנשים שיכולים לייעץ לי ולחזק אותי לכן אני פונה אליכם בבקשה לייעוץ בנושא:הייתי אצל רב גדול לא אציין את שמו אבל מדובר ברב גדול מאוד ושאלתי לגבי לימודים ומייד ענה לי ללכת לתחום עיצוב,אדריכלות ועיצוב פנים ויש לי אהבה גדולה לעיצוב אבל אני קצת חוששת ללכת לתחום כיוון שזה תחום מופשט לא יודעת אם אצליח בו יש הרבה תחרות והלימודים מאוד יקרים לי,ומצד שני אני חושבת ללכת לכיוון המחשבים או הכספים שאלו הם מקצועות שיש בהם משכורות טובות,אבל לא נמשכת כ"כ לתחום,אני מבקשת חיזוק ממכם וייעוץ למה בעצם כדאי לי ללכת ללמוד עיצוב האם יכול להיות שזה הייעוד שלי? האם עלי להסיר את החששות שלי מכשלון וללכת עם הלב מה שהרב אמר? אני זקוקה לחיזוק ולתשובה מפורטת. תודה.

תשובה

שלום וברכה!

לימדונו חז"ל "אין שמחה כהתרת הספקות", אכן לבטים לגבי כיוון בחיים הם דבר קשה ומכביד, לעיתים כמעט מייאש. אך עלינו לזכור שזו היא דרכו של עולם, כך ברא הקב''ה וכך רצה, שאנו נחליט בעצמנו גם אם איננו יודעים בדיוק מה הדבר "הכי הכי", עלינו לבחור את האופציה שנראית לנו עדיפה על פי הנתונים שיש לפנינו ולהיות מוכנים לכך שייתכן וסביר שבעתיד נגלה נתונים חדשים שייתכן שהיו משנים את החלטתנו.
באנגלית אומרים "To make a decision" "לעשות החלטה" ולא "לקבל החלטה", אין לנו את היכולת לדעת מראש מה הכי נכון לקבל אבל ביכולתנו לעשות את בחירתנו לאופציה הטובה ביותר, אם נשקיע בדבר אותו בחרנו, נראה את הטוב שבו, ונשתדל לשמוח בו, הרי שהחלטתנו תהיה נכונה לבטח ואין זה משנה מה היא הייתה לכתחילה. על דרך המשל, עלינו לירות את החץ ורק לאחר מכן לסמן סביבו את המטרה, ככה לבטח נפגע בול באמצע. אנחנו צריכים לבחור מהו ה"ייעוד שלנו" עפ"י הכרותנו את כוחותינו, כשרונותינו ונטיותינו.

לגבי עצם ההחלטה הניצבת לפיתחך, איני יודע איזה מקצוע מתאים לך יותר, שכן איני מכירך, ואף איני מכיר את מצב השוק ע"מ לומר לך איזה מקצוע יבטיח לך יותר הכנסה. נראה לי שלא נכון ללכת אחרי דברי הרב משום ש"הרב אמר", אלא להתייחס להצעתו בכובד ראש שכן הוא אדם חכם ובעל ניסיון, לנסות להבין מדוע הכווין אותך כפי שעשה והאם זו אכן העצה הנכונה בשבילך. הצעתי היא לפנות למכון להכוונה מקצועית, שם יודעים לבדוק את כישוריהם של אנשים ואף מכירים את מצב השוק במקצועות השונים. מידע והשוואה בין מכוני ייעוץ שונים תוכלי למצוא בכתובת http://kivunim.huji.ac.il/guide/personal1.html, באתר זה תוכלי גם למצוא שאלונים חינמיים שיוכלו לעזור לך בהתלבטות (http://kivunim.huji.ac.il/quest/index1.html).

בהצלחה!
יונתן.