יום השנה הראשון

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 16/06/08 15:57 יג בסיון התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני מתעניינת בהלכות ומנהגים ליום השנה הראשון. מה מציינים ב-11 חודש, ומה ב-12.מה הטעם לדברים. אם אפשר להפנות אותי למקורות נוספים. אנחנו עורכים ערב זכרון לחברה טובה שנפטרה בקיץ שעבר. רוב תודות. רחלי.

תשובה

בס,ד
שלו' רחלי
ראשית יפה מאד שאתן עושות לכבודה של חברתכן. אין מה לצין באחד עשר חדש המשמעות שליוםזה הוא שבן מפסיק לומר קדיש על הוריו לאחר זמן זה. לגבי שנים עשר חדש אפשר לעשות אזכרה ולעלות לבית העלמין כיעל פי המקורות הקשר של הנשמה עם הגוף מסתלק ביום זה. לגבי מי שנפטר במשך שנים עשר החודש שלפני הניסן האחרון השנה עקה השנה המעוברת יש פער בין יום שנים עשר חדש ליום השנה החל בתאריך הפטירה. ביום השנה מדליקים נר ובנים ראוי שיצומו על הוריהם. אם את מעונינתללמוד ביתר עומק על הדברים - ספרות קלאסית א. מקור חיים לרב חיים דוד הלוי חלק ה ב. גשר החיים לרב טוקצ'ינסקי ספרות מודרנית - א. מעולם ועד עולם של חבר צהר הרב גבריאל גולדמן (חבר צהר)ב. חחי אדם לשאול מייזליש הכרך על אבלות.יש כמובן עוד ספרות אך אלו נגישים עיקריים וזכורים לי כרגע
שתזכי למצוות שמחות!