טיסה בחול המועד פסח

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 01/03/10 04:46 טו באדר התשע

שאלה

האם ישנה בעיה לטוס בחול המועד פסח(השנה-ט"ז בניסן,31 במרץ למניינם)?

תודה!

תשובה

שלום וברכה!

באופן עיקרוני יש בעיה לטוס לחו"ל גם בימות החול הרגילים, אלא אם כן אתה טס לצורכי מצווה, לימוד תורה פרנסה או שידוך.

ברם ביום ראשון של חול המועד מתאספת עוד בעיה. בחו"ל זה יום טוב שני וידוע ההלכה שאסור לנהוג בניגוד למנהג של מקום בפרהסיא. לכן יש בעייתיות בנחיתה בחו"ל בעיצומו של יום טוב שני, כי לבני חו"ל מדובר ביום טוב האסור במלאכה, לכן אסור לך לחלל יום טוב בפרהסיא ואין יותר פרהסיא מנמל התעופה. לכן אם הנחיתה מתבצעת בערב לאחר צאת יום טוב שני, אז אין בעיה לטוס. ברם אם אתה נוחת בלילה של ט"ז (יום טוב שני של גלויות) או ביום של ט"ז, אז יש בעיה.

בברכה,

חיים דב בריסק