חידוש נדרי נישואין

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 16/01/11 08:31 יא בשבט התשעא

שאלה

שלום רב הרב, מבקשת לדעת האם בהלכה יש אפשרות לחידוש נדרי נישואין - כל הטקס מא'-ת'(טבעת, כתובה, כוס וכו') בין בני אותם בני זוג שנשואים כבר ורוצים לחדש את הכל מהתחלה. האם זה קיים בהלכה היהודית? אודה לתשובה.

תשובה

שלום

למיטב ידיעתי דבר זה לא קיים. גם הביטוי חידוש "נדרי הנשואין" צורם משהו. זה נראה לקוח מחברות בהם הפרת הנדרים הללו מעת לעת היא תופעה נסלחת.

מכל מקום, ברמה האישית, אנו מצווים כל העת לעבוד על חיזוק הקשר בין איש ואשתו. הרעיון שאתה מציע עם הקשרים אחרים עשוי להיות יותר חכם ויותר יהודי.

אסביר:
אם לאחר כך וכך שנות נשואין, אתם יכולים להסתכל בגאוה אחורה על חוויותכם המשותפות, על משפחתכם המיוחדת, אזי ערב המעלה ומרומם את הזוגיות שלכם, הינו דבר חיובי ובונה.
זה יחזק את הקשר ביניכם, ואף ישרה אוירה טובה וחיובית על שאר הזוגות שיהיו נוכחים בטקס.

בקיצור במקום חתונה בשידור חוזר, יותר "חיים שכאלה".

שתזכו לשנים רבות ונעימות

כל טוב