חוג מעורב

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 26/03/08 23:34 יט באדר ב'

שאלה

שלום לרב, ותודה על ההתייחסות.

אני שואלת שאלה בשליחות אמי שתחיה.

אמי התאלמנה לפני מספר חודשים. בשנים האחרונות, עקב מחלתו של אבי זצ"ל, לא התפנתה כ"כ לעצמה, אך לאחרונה התחילה להתעניין בכל מיני חוגים בנושאים שונים.

מכיוון שעל יד ביתה עומד להיפתח חוג בנושא שהיא מאוד מתעניינת בו המיועד לבני 60 , היא נרשמה אליו, אך כשהלכה למפגש הראשון גילתה נתון שלא לקחה בחשבון מראש - בקבוצה ישנם 2 גברים. החוג הוא אמנם יחסית מקצועי ובעיקר לומדים בו, אך ישנה דינמיקה מסויימת בין המשתתפים, למשל במפגש הראשון כל אחד התבקש להציג את עצמו, ישנם בתוכנית מספר סיורים וכדומה... שאלתה היא האם היא יכולה להמשיך ללכת לחוג כזה? (היא כבר הודיעה שלסיורים בכל מקרה היא לא תצא).

תודה רבה.

תשובה

התשובה
שלום רב,
אינני רואה כל סיבה להימנע מהשתתפות בחוג כזה. חוג בעל אופי לימודי או מקצועי שאין בו קלות דעת, אין נוכחותם של הגברים מהווה סיבה לא להשתתף, ומדובר בתחושה אישית שלה שנובעת מכך שהיא לא רגילה בכך, אך לא באיסור כלשהו.

כל טוב,
רונן לוביץ