חברותא של בת עם רב

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 15/04/08 22:05 י בניסן התשסח

שאלה

שלום, האם יש בעיה של לימוד תורה משותף של תלמידת תיכון עם רב צעיר?!

תשובה

שלום רב,
אשרייך שחשקה נפשך בתורה, ואכן חשוב להתקדם בתורה בדרך נאותה שלא תיצור בעיות מיותרות. לעניין שאלתך, כל עוד מקפידים על איסור ייחוד אין הדבר אסור, אולם אין זה אומר שהדבר רצוי.
אם מדובר ברווק, יש להימנע מכך בלי ספק. אם הרב נשוי והלימוד מתבצע בביתו, ולימוד תורה זה חשוב לך מאוד ואין דרך אחרת להתקדם בלימוד תורה כפי שאת רוצה, הדבר אפשרי, בלית ברירה באופן זמני. אם ניתן לצרף עוד בנות באופן שהלימוד לא יהיה פרטי, כדאי מאוד לעשות זאת.

כל טוב
רונן לוביץ