זרע לבטלה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 28/02/10 18:00 יד באדר התשע

שאלה

שלום ...

רציתי לדעת האם מותר/אסור לישפוך זרע לבטלה ?

אם אסור,כיצד אוכל להישתדל ולא ליפול בזה ?

יש כ''כ הרבה גירויים בחוץ :\

1.בנות עם מחשופים ממש ללא כל בושה .

2.פירסומות עם מסר מיני בכל מקום (אינטרנט,טלויזיה,עיתונים וכו')

החלק של המין הפך ליומיומי ואני לא יודע כיצד אפשר לישמור על לא לישפוך זרע בסביבה שכזאת :(

אשמח לעצות ...

חג שמח (:

תשובה

שלום וברכה!

ברור שהוצאת זרע לבטלה איסור גמור ואפילו חמור מאד. גמרא במסכת נידה משווה הוצאת זרע לבטלה לשפיכות דמים.

אז איך מתמודדים? ראשית לא מסתכלים על בנות עם מחשופים, אלא הולכים ורואים כדרך הילוך ןלא נתבוננים. אם צריך מזיזים מבט הצידה. לא מתבוננים בפרסומות. לא רואים דברים לא צנועים בטלוויזיה, לא גולשים לאתרים בעיתיים באינטרנט (אם אתה לא עומד בזה תתקין אינטרנט רימון המסנן כל התוכן הבעייתי, תנתק כבלים בטלוויזיה), לא מכיניסים הביתה עיתונים עם תמונות לא צנועות.

אדם הוא הבעל הבית על עיניו, הרהוריו ושכלו, אם הוא יזהר וישמור את כל אלה בטהרה, יתנער מהפריצות שברחוב, לא יכניס אותו לביתו, ראשו והרהוריו, אז השפעת הפריצות החיצונית תהיה מזערית.

הכל בידך ובראשך! אם תרצה תוכל להתנער ולא לשים לב לפריצות שסביב ואז היא לא תשפיע עליך.

בברכה,

חיים דב בריסק