זוגיות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 01/03/10 23:02 טו באדר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב

אני נשוי כ10 שנים ויש לי 4 ילדים בשנתיים האחרונות התחלתי להיתקרב יותר לדת שאלתי רעייתי אין לה חשק ליחסים שבינו לבינה כבר מס חודשים שאין אנו מקיימים

1.האם מותר ללכת לאישה שמקבלת שכר עבור שירותיה

2.מה עליי לעשות אין אני מעוניין להוביל לריב בתוך הבית

3.האם התורה רואה ביחסיים כצורך גופני

בברכה חג שמח

תשובה

שלום וברכה!

צער לי לשמוע על המצב של הזוגיות שלכם. סירובה של אישתך מקיום יחסים זה רק סמפטום לבעיה יותר עמוקה בקשרי הזוגיות המצריכה טיפול מקצועי. מצד שני ייתכן ומדובר בלחץ בעבודה , עייפות כרונית ועוד גורמים. לכן העצה היא לדבר בפתיחות, בנחת, מתוך רצון להבין ולעזור, לטפל, לפתור את הבעיה. דיבר הבא מרצון הכן לשקם זוגיות, לעזור, להיות שותף לא יגרום למריבות, אלא יהיה חצי דרך לפתרון הבעיה. במקרה ויתברר שיש בעיה בזוגיות, יש לפנות למטפל זוגי. אם הבעיה בעייפות וכד', אז תעזור יותר, תהיה מתחשב יותר, אוהב יותר. אם יש בעיה סקסולוגית כלשהי, אז כדאי לפנות לסקסולוג. זה בענין שיקום הזוגיות ויחסי אישות.

לגבי שאלותיך הספציפיות.

1. אסור בכלית האיסור. מדובר בבעילת גויה לרוב, שהדבר אסור מהתורה, בעילה שיש בה הוצאת זרע לבטלה, בעילה של זנות שהיא כשלעצמה אסורה מהתורה. בנוסף לכך יש מעילה חמורה בקשר הזוגי, בגידה באישתך שכל זה עוון מוסרי חמור.

2. כתבתי למעלה מה עליך לעשות.

3. התורה רואה ביחסי אישות הנעשים בטהרה ובדרך המותרת ע"פ התורה לא רק צורך גופני, אלא צורך רוחני נשגב שבו נעשה חיבור בין איש לאישה והם נהפכים לבשר אחד, כפי שנאמר: "על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" (בראשית ב/כד). ביחסי אישות האסורים, התורה לא רואה שום דבר מלבד תועבה ועוון.

בברכה,

חיים דב בריסק