השתתפות בכנס מדעי בשבת

חדשות כיפה הרב בני לאו 12/08/07 19:58 כח באב התשסז

שאלה

שלום וברכה,

אני איש אקדמיה והוזמנתי להשתתף ולהרצות בכנס מדעי חשוב עבורי ועבור נושא המחקר שלי בגרמניה. רוב הכנס יערך בשבת. חוץ ממני כל שאר המשתתפים והמארגנים הם גויים. ההגעה למקום לפני שבת והעזיבה אחריה. האם יש בעיה להשתתף או להרצות?

תודה.

תשובה

עצם ההשתתפות לא בעייתית, אך יכולים להיות במהלכה כמה מכשולים: אתה מחוייב במערכות ה"זכור" ובמערכות ה"שמור". כדאי לברר עם המארגנים שאתה יכול לשמור על מסגרת סבירה שבה יש לך אפשרות לקיים את שתי המערכות הללו.