הנחת תפילין בתענית אסתר

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/02/10 18:12 יא באדר התשע

שאלה

שלום רב,

היום היה צום תענית אסתר ואניט קמתי מוקדם והמחתי תפילין עם שחרית. מאוחר יותר באותו יום קראתי במקרה שצריך להניח תפילין במנחה בימות צום. האם הנחת התפילין לא נחשבת? ואם כן, האם ניתן לכפר על כך?

תשובה

שלום,
אין הכוונה שלא להניח בבוקר אלא יש שנוהגים להניח גם במנחה כיון שלא אוכלים ואין חשש שלא יוכל לשמור על גוף נקי גם במנחה כי הרי פעם הלכו כל היום עם תפילין אך כיום כיון שקשה לשמור על גוף נקי והדעת מוסחת קשה לעשות זאת.
אין לך על מה לכפר ונהגת כראוי. הדין להניח במנחה ולא בשחרית קיים רק בתשעה באב וגם אז ישנה מחלוקת מנהגים בין ירושלים לשאר הארץ.
כל טוב,
משה כהן.