הנחת תפילין אחרי הצהריים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 10/03/10 18:32 כד באדר התשע

שאלה

שלום רב ותודה למשיב,

היום התעכבתי את התפילין ואמרתי את הברכה על התפילין מס' דקות לפני השקיעה, אבל את התפילין של הראש ואת הקשר של התפילין של היד סיימתי דקה או שתיים אחרי השקיעה. ובנוסף הורדתי את התפילין מעליי 7 או 8 דקות אחרי השקיעה. האם זה בעייתי? ואם כן כיצד אוכל לכפר על כך?

תשובה

שלום אורן,

זמן הנחת תפילין הוא ביום, ומי שלא הניח ביום לא יניח בלילה. אמנם אם עדיין לא הגיע הלילה ממש, אלא רק בין השמשות יניח ללא בברכה, כיוון שהוא ספק יום ספק לילה.

על פי ההלכה היבשה אכן לא עשית שום חטא, ואתה יכול להיות רגוע. כמובן שיש מעט בעיתיות במעשה זה שהרי ראוי מאוד להקפיד להניח תפילין בבוקר בזמן התפילה, ולפחות בזמן קריאת שמע ותפילת שמונה עשרה, ואין לדחות את הנחת התפילין בלי סיבה לשעה מאוחרת יותר.
להבא אני ממליץ לך מאוד להזהר בנושא, ע"מ לא להכנס לכל מיני ספקות.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.