הנאה מחילול שבת גוי

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 10/03/10 09:52 כד באדר התשע

שאלה

אני אשהה בחו"ל בסוף שבוע.

האם מותר לי להצטרף למעלית שהזמין גוי?

תשובה

שלום רב,

איסור הנאה ממלאכת גוי כולל בתוכו שני איסורים: 1. שלא לבקש מגוי לעשות מלאכה עבור יהודי. 2. שלא להנות ממלאכה שגוי עשה עבור יהודי, ואפילו אם היהודי לא ביקש.

על כן אם מדובר במקרה בו הגוי הזמין מעלית בשביל עצמו, מותר לך לעלות למעלית, אבל אסור לבקש מהגוי או לרמוז לו באיזה קומה אתה צריך לרדת.
אם מדובר בגוי שמכיר אותך אסור לעלות במעלית שמא ילחץ על הקומה בה אתה צריך לרדת.
אם מדובר במקרה בו הגוי הזמין את המעלית במיוחד בשבילך אפילו שלא בקשת ממנו, אסור להכנס למעלית.

בברכה,

אורי.

המשיב אינו רב.