המרת דת

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 28/12/10 19:55 כא בטבת התשעא

שאלה

האם השתייכות לדת הבודהיסטית היא המרת דת?

הכונה לאדם שהצטרף למנזר בהודו, הפך לנזיר והקדיש חלק מחייו לדת הבודהיסטית.

האם זה כמו התנצרות?

תשובה

שלום וברכה!

קודם כל צר לי לשמוע על אדם שכזה. נראה שאכן דינו כמומר, שכן אף אדם שאינו מקיים תורה ומצוות ייחשב מומר לעניינים מסויימים. לגבי האם דינו כעובד עבדה זרה הרי שזה תלוי בהגדרת ביטוי זה שהרי סוף סוף אין מייחסים לבודהה כח אלוהי אך יש מגדולי ישראל שכתבו שאכן דינו כעובד עבודה זרה שכן הוא עובד לכוחות מלבד הקב''ה.

לעניין מעשה נראה לי נכון להתייעץ אם תלמיד חכם המכיר את המקרה ואת סביבתו ע"מ לצרף שיקולים נוספים כגון דרכים להחזירו למוטב או לקרבו לדת ישראל. לכן אין בתשובה זו הלכה למעשה אלא אמירה כללית. באם צריך סיוע למצוא תלמיד חכם בסביבתו של המדובר אשמח לסייע.

בברכה,
יונתן.