הלכות שבת

חדשות כיפה הרב בני לאו 13/08/07 11:20 כט באב התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב

1.האם תבשיל דגים(שחצי כמות זה הרוטב, וחצי ואולי קצת יותר דגים) בשבת שהוא מבושל ברמה ראויה לאכילה, למחרת בבוקר ששמים אותו על הפלטה(הישר מהמקרר) לכמה שעות התבשיל מקבל צבע יותר חזק וטעם יותר טעים זה נחשב בישול?

2מדוע מותר להזיז את התריס/כנף של המזגן בשבת אם זה משפיע על פעולת המזגן? זאת אומרת שאם אני מעלה את הכנף (למשל) אז המזגן יגיע לטמפ' שלו ובגלל זה פעולת המנוע תפסיק מה שנקרא במזגנים מצב השהייה עד שהטמפ' תעלה או תרד ואז המזגן יחזור לפעולתו... אז מדוע זה מותר ולא חילול שבת? וכנ"ל במצב שיש חדר עם מזגן וכשסוגרים את הדלת המזגן מפסיק את פעולתו לאחר המה דקות בגלל שכך הוא הגיע לטמפ' הרצויה

תשובה

1. אסור לשים רוטב על פלטה בשבת עצמה.
2. אם זה נעשה בכוונה לגרום לכיבוי המזגן זה אסור. אם השינוי לא נעשה לשם כך, זה דבר שאינו מתכוון, פסיק רישיה דלא אכפת ליה (לא ניחא ליה) בגרמא, ומותר.