הכשרת תנור - דחוף לפסח

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 29/03/04 07:15 ז בניסן התשסד

שאלה

שלום רב,

ברשותינו תנור שהשתמשנו בו לאפיית חמץ. זה כמה שנים ( שלוש שנים) שאיננו משתמשים בו כלל.

האם אפשר להכשיר אותו לפסח?

פסח כשר ושמח.

תשובה

בס"ד

אפשר להכשיר תנור לפסח והעובדה שלא השתמשתם בו שלוש שנים בודאי מועילה לשם כך. אבל זה לא יהיה במקום הכשרה.
כמו כן לא מומלץ להכשיר תנורים כיון שיש בהם הרבה רווח בין הדפנות שנועדו לבידוד וברווח הזה נמצאים הרבה פירורי חמץ.

בדרך כלל אם אין לכם סיבה מיוחדת - לא שווה להכשיר את התנור.
אבל במחנות צבא או באולמות מפרקים את כל מה שניתן לפרק. מנקים ומחזירים ואחר כך מפעילים את התנור בחום המקסימאלי למשך שעה או שעתיים. ומלבד כל זאת מחליפים את התבניות.

בהצלחה

וראה עוד:
http://www.moriya.org.il/Holiday/Psach/Psach.asp#D

בהצלחה