הקצין הבכיר לשעבר, עופר וינטר, תקף את הודעת ראש הממשלה נתניהו מוקדם יותר היום (ו'), שבה הצהיר על תגובה ל"הפרה החמורה" של חיזבאללה, שבה נהרגו ארבעה חיילי צה"ל, בהם מג"ד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון ז"ל. וינטר טען כי כל עוד ישראל פועלת ב"שיח של תגובות", ארגון הטרור לא יירתע.
וינטר: הודעת נתניהו משדרת חולשה ואין לה משמעות אמיתית מבחינת חיזבאללה
"תגובה כזו או אחרת, קשה ככל שתהיה, משדרת חולשה ואין לה משמעות אמיתית מבחינת חיזבאללה" אמר וינטר. "רק מערכה רציפה ומתמשכת, בכל לבנון, לא כתגובה, אלא כדי להכריע את האויב, תביא לשקט אמיתי בישראל. ההקרבה של החיילים האדירים שלנו ושל משפחותיהם היא כה גדולה, שכל תגובה שלא ניתן תהיה קטנה מידי". הוא הוסיף: "חיזבאללה חייב להבין שישראל מפסיקה להכיל והחליטה להכריע. לא תגובה. יוזמה! לא הכלה. הכרעה! אפשר שזה יקרה! זה בידנו!".
ראש הממשלה נתניהו הביע תנחומים למשפחות הנופלים בהודעתו הבוקר, ואמר: "בעקבות ההתקפה הנפשעת של חיזבאללה, שהיא הפרה בוטה של הפסקת האש, הנחיתי אמש את צה"ל להכות בעוצמה בחיזבאללה. ההנחייה שלי ברורה: ישראל לא תסבול התקפות על חיילינו או על שטחנו, והיא תגבה מחיר כבד מאוד מחיזבאללה על התקפות אלה. צה"ל יפעל לסכל כל איום על כוחותינו ושטחנו".