הכשרת מטבח

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 04/03/10 21:18 יח באדר התשע

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

ב"ה זכיתי לחזור בתשובה. ברצוני להכשיר את המטבח בביתי. ישנה הפרדה בין בשר לחלב בכלים, אך הם לא עברו הטבלה. קראתי שלפני הטבלת כלים שנעשה בהם שימוש, יש להכשירם.

ברצוני לשאול לגבי השלבים בהכשרתם:

1- כיצד להכשיר כלים שאי אפשר להגעיל (זכוכית, קורל, עץ, פלסטיק וחרס)?

2- האם יש כלים שלא ניתן יהיה להכשיר?

3- לגבי הטבילה: אינני יודעת בוודאות לאילו מהכלים שברשותי נדרשת טבילה (היכן נקנו וממי)

האם ניתן להטביל את כל הכלים?

4- בהמשך לשאלה הקודמת: אם אטביל את כל הכלים בפעם אחת האם אוכל לברך על פריט שאני יודעת בוודאות שדורש טבילה וברכה ולהוציא בכך את שאר הכלים?

5- לגבי ההגעלה: הבנתי שיש בעיה עם טפלון, כיצד ניתן להכשיר כלים מסוג זה?

תודה רבה

תשובה

לשואלת: שלום,
אני מברך אותך על החלטתך לחזור בתשובה ויה"ר שתצליחי בכל אשר תעשי ויהי ד' עמך.
והרי התשובות לשאלותיך:
1. כלי חרס אי אפשר להכשיר ושאר הכלים שמנית ניתן להכשירם על ידי הגעלה ואולם אם מדובר על כלים זולים מאוד מומלץ לקנות כלים חדשים.
2. כלי חרס וחוץ מזה ישנם כלים שאי אפשר להכשירם ע"י הגעלה אלא ע"י ליבון (כלים שבאו המגע עם אוכל ללא נוזלים כמו מחבת וכדומה)וגם על אלה המנהג הוא לקנות חדשים כי מאוד קשה לעשות עליהם ליבון ראוי.
3. יש חיוב להטביל:
כלי מתכת וזכוכית וכלי עץ שיצורם ע"י גויים.
באשר לך, תקחי כלי אחד שאת בטוחה שחייב טבילה ותברכי עליו ותטבילי את שאר הכלים ביחד אתו.
4. מברכים ברכה אחת על כולם.
5. אם מדובר על סיר רגיל ולא מחבת ניתן להכשיר בהגעלה.

בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה