הדלקת נרות באירוח

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 04/04/08 12:52 כח באדר ב'

שאלה

אימי וחמותי נוהגות להדליק מחוץ לבית רק 2 נרות, וגם כשאנחנו מתארחים אצלם מכינים לי רק 2 נרות למרות שאני מדליקה 6 נרות כל שבת,

בטענה שזה המנהג שמחוץ לבית מדליקים רק 2 נרות.

האם באמת יש מקור למנהג זה, האם לא חייבים להדליק כל שבת אותה כמות של נרות שרגילים אליה?

(אגב כשבאים להתארח אצלנו אני מכינה לכל אחד את מספר הנרות שהם רגילים להדליק בבית)

תשובה

אכן הפוסקים כתבו שכאשר אישה מדליקה מחוץ לביתה המנהג הוא להסתפק בנשי נרות, וכן אם היא רגילה להדליק נרות גדולים, יכולה מחוץ לביתה להדליק קטנים. מקורות: שמירת שבת כהלכתה חלק ב' פרק מג סעיף ג על-פי הספרים: יסודי ישורון ושערים מצוינים בהלכה.

כל טוב וחג כשר ושמח,
רונן לוביץ