האם מותר ללכת כל יום לבקר את הקבר של אבא?

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 12/08/08 22:01 יא באב התשסח

שאלה

אבא של חברים טובים שלי ניפטר לפני כ 5 חודשים

מאז הבנים אינם משלימים עם פטירת האב ופוקדים מידי יום את קבר האב ושבים הבייתה עצובים ובוכים ואף מייסרים את עצמם בכל מיני ייסורים .

אימם שיודעת כי קיימת לי השפעה כלשהי עליהם בקשה ממני לנסות לדבר על ליבם ולבקשם להפסיק מנהג פסול זה ומאחר ולדבריה הם מפריעים לאבא במנוחתו

האם תוכל לסייע לי בעצה כיצד לגשת אליהם

תודה

תשובה

בס"ד
לצדוק
שלו'
אימם אכן צודקת על פקידת הקבר במשך השנה הראשונה שלא במועדים הקבועים שבעה שלושים ושנה נאמר שמטרידה את המת. עשה כל שביכולתך למנוע מהם את מנהגם זה. בכלל אין מה לחפש בבית קברות, בקבר נמצא רק גופו של אביהם ומה שהם מתגעגעים לו בודאי הוא אישיותו של אביהם וזו נמצאת במקום אחר...אם הם אוהבים את אביהם שיעסקו ברוחו בערכים שהנחיל להם ויעשו פעולות טובות לעילוי נשמתו. כפי שאתה מספר הם מייסרים את עצמם יתכן שהם מרגישים אחריות על כך שאביהם נפטר או שהם מצטערים על התנהגותם בחייו - התשובה לכך היא כל פעולה טובה למען הזולת, לימוד תורה, ותפילה, יש בה הרבה יותר תועלת וכפרה.
בהצלחה