האם כדאי להילחם או לוותר?

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 22/10/08 19:01 כג בתשרי התשסט

שאלה

לפני 4 שנים הכרתי בחור ויצאנו 3 וחצי שנים כמובן שהקשר הזה היה מופנה לכיוון חתונה אני בחורה בת 20 מסורתית מתחזקת והבחור בן 20 מבית דתי אך הוא מסורתי. לפני חצי שנה נפרדנו היינו 3 וחצי שנים זה היה קשר חזק מאוד שבאמת מטרתו הייתה חתונה ולהקים בית דתי בישראל להתחזק ביחד. החברים שלו שחזרו בשאלה הצליחו להשפיע עליו והורידו אותו מהדת והצליחו להפריד בינינו כעת אני לא יודעת מה לשעות אני עדיין אוהבת ועדיין חושבת על חתונה למרות שאני מאוד פגועה שבחר בהם אני לא יודעת למי אני יכולה לפנות אני לא יודעת אם זה קשור לחברים הוא שהוא כבר לא רוצה אני מאוד רוצה להתחתן ולהקים בית דתי. הייתי בטוחה שהבחור ששמו מיכאל שניאור אמסלם הוא הזיווג שלי אבל כעת אני לא יודעת האם תוכל לעזור לי אולי לפי השמות? שמי עתליה קיסרי בת הניה והבחור מיכאל שניאור אמסלם בן רויטל. חברים מאוד משפיעים גם עליי וגורמים לסיכסוך אף אחד לא אהב את הקשר שלנו חוץ מהמשפחות שלנו..

תשובה

בס"ד
לעתליה
שלו'
בודאי שאי אפשר לענות תשובה מספיק רצינית בלי להכיר את שניכם. כמו כן אינני יודע איך עוזרים לפי שמות. אמנם התורה והשכל הם צריכים להדריך אותנו. על פי התורה אדם שאינו מעריך את המצוות (מוכן לוותר עליהם בגלל לחץ חברתי) אי אפשר לחיות איתו, האם הוא יעריך את הלכות טהרת המשפחה וישתף איתך פעולה לגביהם?גם השכל אומר שאם הוא מעדיף את עמדת החברים שלו עליך, סימן שאינו מכבד אותך מספיק. לך מגמת התחזקות בעבודת ה' ואילו לגביו נראה שמגמתו היא הפוכה כיצד תוכלו לבנות בית? יתכן שאת יכולה לגרום לו לחזור לקדמותו אך כאמור אינני מכיר אתכם כדי ליעץ לך לנסות זאת. לכן במבט ראשוני נראה שעליך לשכוח ממנו את צעירה ויש בפנייך הרבה אפשרויות ובעז"ה תמצאי זיווג המתאים ליושר ליבך ותזכי להקים בית נאמן בישראל.