דם מחמת תשמיש - דחוף מאודדד!!

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 02/01/11 02:29 כו בטבת התשעא

שאלה

שלום רב,

ברצוני לציין לפני הכל שמעולם לא קרה שראיתי דם מיד לאחר תשמיש,אנחנו נשואים עוד מעט שנה וזה לא קרה לפני,

קרה מקרה ומיד לאחר תשמיש ראיתי דם,יומיים לפני שאני אמורה לקבל ווסת,היו לי כאבי ווסת רגילים שכואבים כמה ימים לפני הווסת ובדקתי באותו יום לפני התשמיש (בערב), בבוקר של אותו יום ויום לפני ולא נמצא שום כתם.

מה עלי לעשות??????

אם אפשר בבקשה תשובה דחופה ביותר.

תשובה

שלום

סליחה על העיכוב

ברמת העקרון את לא צריכה לעשות דבר.

את היית בסדר, נהגת לפי ההלכה, ובכל זאת קרתה תקלה.
על זה נאמר "אונס רחמנא פטריה" - כלומר אין ענישה על מקרה שהחטא נפל עלייך באונס.

כך לשון הרמ"א בשו"ע יורה דעה סימן קפ"ה סעיף ד':
"אם שמשה שלא בשעת וסתה, ומצאה אחר התשמיש דם, אפילו נמצא על עד שלו, מקרי אונס, אפילו לא בדקה תחלה. וא"צ כפרה לא הוא ולא היא".

וכך פסק להלכה הרב מורדכי אליהו בספר "דרכי טהרה"
פרק ט' סע' י' (מומלץ להחזיק ספר זה בבית).

המשך חיים שמחים

כל טוב