דחווף יחסית - ספר תורה של הסניף

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 11/08/10 15:56 א באלול התשע

שאלה

שלום! מכיוון שספר התורה של הסניף שלנו הושאל בשבועיים האחרונים למוסד כלשהו, ואותו מוסד לא שמר עליו כראוי, בלשון המעטה, עברתי על הפרשות האחרונות כדי לבדוק אם אני מוצא פסול כלשהו. (ז"א, אני מתכוון שבוע הבא לשלוח את הספר לבדיקה, אבל חשבתי שכדאי לבדוק אותו בינתיים בעצמי ליתר ביטחון, כדי שהספר יהיה "בחזקת" כשר בשביל השבת הקרובה).

במהלך הבדיקה גיליתי אות למ"ד שהתג שעל הצוואר שלה מחובר לאות בי"ת שבשורה מעליה. האם זה פוסל או שאפשר לקרוא בזה בשבת הקרובה? מה שמוזר הוא שנראה שזה משעת הכתיבה, לא משהו שיכול לקרות מאליו - מצד שני, ידוע לי שעשו לזה הגהה בעבר.

אשמח לתשובה עד שישי בבוקר ועדיף כבר מחר! תודה רבה!

נ.ב.

סליחה על האורך, פשוט רציתי שהסיטואציה תהיה ברורה... :-)

תשובה

בס"ד

שלום לך

מוטב מאוחר מלעולם לא.

ספר תורה הוא בחזקת כשר.אין סיבה לבדוק אם לא קרה משהו מאד מיוחד או אחת לתקופה מסוימת.
בדיקה נעשית על ידי סופר סת"ם המבין בכך, ולעיתים מה שנראה לנו כשר הוא פסול וכן להיפך.
לכן המלצתי היא שלא לבדוק עצמאית, ולא לפסול עצמאית.
סופר מומחה, יקבע את מצבו של ספר התורה, שעד אז יהיה בחזקת כשרות.

בהצלחה