גזל

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 18/02/10 19:59 ד באדר התשע

שאלה

לרב שלום,יש לי שאלה:אני גרה אצל סבתי עד שאנו עוברים דירה . אז אנו משתמשים באותו הטלפון. ושמעתי שאם אני לא מבקשת רשות להתקשר לחברה [וכו'] זה נקרא גזל ..אבל בגלל שזה גם הבית שלי כביכול עכשיו, אז יש פעמים שהיא לא נמצאת ואני צריכה שיחה .. האם זה נקרא גזל בלי לבקש ? [סבתי משלמת את החשבון טלפון אם זה עוזר ..] בתודה מראש ,שירן..

תשובה

לשואלת: שלום,
כעיקרון כל שיחה מטל שלא של האדם עולה כסף ועל כן אסור לקיימה ללא רשות.
ואולם כשאת נמצאת אצל הסבתא מסתבר שהיא מרשה לך לדבר בשיחות רגילות וזה לא גזל.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה