בת שחזרה בשאלה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 24/01/10 21:36 ט בשבט התשע

שאלה

לכב' הרב שלום.

בתי הגדולה (בת 28) סיפרה לאשתי ולי כי היא אינה שומרת תורה ומצוות מזה זמן רב. היא עומדת לפני נישואין עם בח"ל בחור בוגר ישיבה תיכונית שחזר בשאלה גם הוא.

ידוע לי כי שני בני הזוג מאמינים בהשי"ת, וישמרו על כשרות מלאה ומוקפדת בביתם.

שאלתי לרב היא, האם כאשר אני יודע שמטבחם כשר, אך הם מחללים שבת, האם מותר לי ולאשתי לאכול על שולחנם? האם עלי להימנע מלבקר בבית בתי ובעלה?

נושא זה כרגע בוער בביתנו, והוא גורם לחיכוכים רבים. לתשובת הרב אודה

תשובה

שלום.
ראשית, ברצוני לאחל מזל טוב לרגל נישואי בתך, שיבנו בית קדוש בישראל.
לשאלתך, עניין הכשרות, כפי שידוע לך הוא לא עניין של מה בכך. עלינו להישמר ממה שאנו מכניסים לפה ולכן אין זה משנה היכן אוכלים. ולכן אם הנך יודע בוודאות שהם ישמרו על הכשרות ולא יחללו שבת כאשר אתם מגיעים (והם אכן מכירים את הלכות שבת הקשורות לסעודות), אין כל מניעה ללכת אליהם ולאכול אצלם. כדאי לבקש מהם שלפחות יטבלו את כליהם כדי לא להיכנס לספק הזה או שיהיה לכם סט ששייך לכם בנפרד.
הדבר האחרון שאמור לקרות בגלל נושא הכשרות הוא חיכוכים ומריבות בקרב בני המשפחה. זה הדבר האחרון שהקב"ה רוצה שיקרה, ולכן יש לעשות הכל כדי שהדבר לא ישנה. רק מתוך אהבה ושמחה תהיה אחדות במשפחה, וע"כ יש לשמור על שני הדברים יחד ולא לוותר על אף אחד מהם: כשרות (ושבת) שמחה!!!
שיהיה בשעה טובה ובהצלחה!!