בית כנסת מכספי מעשר

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 21/03/04 09:32 כח באדר התשסד

שאלה

שלום לבכוד הרב,

באיזור בו אנו מתגוררים התפילה מתקיימת במבנה ארעי (קרוון).

משרד השיכון תקצב בנית בית כנסת אולם הקהילה הרפורמית הגישה בג"ץ שעצר את התקצוב.

כתוצאה מבג"ץ זה כמאה משפחות מתפללות חמש שנים בקרוון.

הגיעו מים עד נפש וכבר החלו אחדים לפרוש למבנים נוספים.

כעת ועדת ההקצעות יושבת מחדש והקהילה הרפורמית הבטיחה להמשיך במעשה העוולה.

אנחנו מבקים מכבוד הרב להתיר לנו לקים מבנה בכספי מעשר על מנת שכבוד השם יתגדל בעירנו (מודיעין) ובכל הארץ.

בכבוד רב

אלי מילר

תשובה

בס"ד

מותר ומצוה שאין כדוגמתה.

והקב"ה יפרע מהריפורמים הרשעים שלא רק שמחקו את ארץ ישראל מסידור התפילה אלא שאינם מניחים לאחרים להתפלל. ומנסיון שבגלל שאין הם יכולים לאסוף מנין מתפללים, הם מנסים להפריע לאחרים להתפלל.

אנחנו לא נלמד מהם, לא נכעס כלל ונאסוף כסף שלנו מכספי צדקה להקים בית כנסת.

חג כשר ושמח
שמואל אליהו