בישול בשר בתנור חלבי בטעות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/02/10 20:40 יא באדר התשע

שאלה

שלום, חיממתי שניצלים בשריים,( שחשבתי שהם פרווה) בתנור חלבי, על תבנית חלבית מתכת של התנור החלבי.לאחר שהיו מוכנים שמתי לב שזה בעצם שניצלים בשרי. איך להכשיר את התנור והתבנית ?וצלחת פלסטיק לא חד פעמית שעליה הוצאתי את השניצלים? אציין שהתנור לא היה בשימוש עם חלבי כבר כמה ימים.תודה מראש

תשובה

שלום וברכה!

את השניצלים מותר לאכול בדיעבד. אם גוף חימום של התנור למעלה והוא פועל בשעת החימום, אז ניתן להקל ולא להכשיר את התנור. אם אין גוף חימום למעלה, אז אם חיממת תנור לפני שהכנסת את השניצלים, אז גם לא צריך להכשיר, אלא רק הקפד שלא להשתמש לחלבי במשך 24 שעות מחימום השמיצלים ותחמם את התנור במשך 20 דקות לפני הכנסת מאכל חלבי. במקרה ואף אחד מהתנאים לא התקיים, אז נקה את התנור עם חומר פוגם והפעל אותו לחום המרבי למשך שעה.
לגבי תבנית. היא טעונה ליבון חמור, אך היא תתקלקל בליבונה, לכן יש להחליף.
לגבי הצלחת. במידה ואין עליה שריטות עמוקות, אז צריך לשטוף היטב, להשהות 24 שעות בלא שימוש ולהגעיל במים רותחים המעלים בועות.

בברכה,

חיים דב בריסק