באיזה יד להניח תפילין - דיי דחוף

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 16/09/10 06:25 ח בתשרי התשעא

שאלה

אני כותב ביד שמאל אבל היד החזקה היא ימין.

אני מחזיק את המזלג ביד שמאל.

מרים את הכוס לשתות ביד שמאל.

אבל היד החזקה היא ימין.

באיזה יד להניח את התפילין?

תשובה

שלום
ההתיחסות לשאלתך מובאת בשו"ע או"ח סי' כ"ז סע' ו'.
תמצית העניין היא כך:
מי שהוא שמאלי לכל דבר ועניין מחליף בתפילין בין יד שמאל ומניח על ימין והיא הופכת להיות היד ה"כהה" שלו.
נחלקו הפוסקים במקרי ביניים, שהכתיבה ביד אחת ושאר הפעולות ביד השניה. חלק מהפוסקים סוברים שתפילין הם דין מיוחד הקשור לכתיבה, וזה המאפיין הקובע. וחלק מהפוסקים סוברים שהולכים לפי רוב שימושים.

לשאלתך
אתה מציין שאתה גם כותב ביד שמאל ועוד עושה עם יד זו מספר מלאכות חשובות. הרי שאצלך לפי שתי הדעות אתה שמאלי ומניח על יד ימין.
להערתך שיד ימין היא חזקה, נראה שאתה מתכוון לחוזק גופני ספורטיבי, עניין זה אינו שייך לכאן.

עלה והצלח
שנה טובה