אבלות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 14/08/08 09:57 יג באב התשסח

שאלה

לכבוד הרב, אמי נפטרה בכ"ו תמוז תשס"ח. האם מותר לנו ילדיה להקשיב לתכניות רדיו העוסקות בדברי תורה כגון רדיו קול חי ורשת מורשת - החשש הוא לשמוע מוסיקה המשולבת בתוך התכנים. אם לא - מה כן אפשרי לשמוע במשך שנת האבל. בתודה

תשובה

בס"ד
לשושנה
המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.
אין להקשיב למוסיקה או ללכת למופעים מוזיקליים בשנת האבל. את יכולה להקשיב לכל תוכניות המלל אפילו שבינתים יתכן שיש מוסיקת רקע או אותות מוסיקליים של חלקי התוכנית אמנם כשמשמיעים שיר הנמיכי את עוצמת הקול ברמה כזו שתוכלי עדין לעקוב אחר התוכנית.