אבלות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 29/04/08 19:44 כד בניסן התשסח

שאלה

שלום, אני ובן זוגי אמורים להתחתן בתאריך שנקבע והוא 23/07/08

לפני כחודש נפטר סבו (אב אימו) של בן זוגי

ונאמר לאימו שלא תוכל להגיע כלל לחינה ולחתונה רק לחופה תגיע ואז תלך

ועל כן בן זוגי-מיכה רוצה לדחות את החתונה

כמו כן גם אח של אימי נפטר לפני כשלושה חודשים

האם זה נכון לדחות את החתונה

?

בברכה

תודה מורן

תשובה

בס"ד
שלום מורן ומיכה
מזל טוב!
אמנם הפטירה של הסבא והדוד הם ארועים קשים אבל אין זו סיבה לדחות חתונה במיוחד כשמדובר בנכד ואחיינית שאינם חייבים בדיני אבלות כלל להיפך בודאי שזהו נחת רוח לסבא שנכדו כבר מתחתן.אמך כבר סיימה את אבלותה על אחיה ולגבי אימו של מיכה אמנם יש דעות שונות לגבי השתתפות האבלים בחתונות אך לדעתי אם חשובה לכם מאד נוכחותה (ואני מניח שכך הדבר) בחתונה ובחינא הרי שהיא יכולה להשתתף לכל האורך אך שלא תשתתף בריקודים.
שוב ברכת מזל טוב