אבלות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 31/12/07 09:30 כב בטבת התשסח

שאלה

לפני עשרה ימים הסתיימה שנת אבל על אמי מורתי ז"ל.אני לומד בכולל ערב ולומד תורה. האם יש עניין לומר קדיש על ישראל לאחר שיעור התורה בכולל וזאת משכבר הסתיימה שנת האבל? מה עוד אפשר לעשות לעילוי נשמה, אם יש, מעבר לתורה שאני לומד? האם יש עדיין עניין לעלות כשליח ציבור? האם יש עניין להדליק נר נשמה??

תשובה

בס"ד
למאיר שלו'. רק עתה הגיע אלי שאלתך. כל פעולה טובה שאתה עושה מכח זכרון אמך ע"ה הרי עילוי לנשמתה שהרי היא הביאה אותך לכך. לקדיש על ישראל יש תמיד מעלה. הקפד על כבודה, על דני ומנהגי יום הזכרון, ודי.