שמירת נגיעה ללקויי ראייה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/04/19 14:21 ז בניסן התשעט

שאלה

שלום הרב!

אני לקויות ראייה שלא ממש מתפקדת בחושך ברמה של בכלל לא רואה בחושך,

וגם חלק מתנועת הנוער.....

יוצא לפעמים שאני צריכה ליווי הביתה

ובנות לא יכולות ללוות אותי,

אני אז נאלצת בלית ברירה לבקש מבן שילווה אותי.

אני גם שומרת נגיעה, אבל האם מותר לי לא לשמור נגיעה ברגעים כאלו

ולבקש עזרה מבן?

אשמח לתשובה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, הערכה מרובה לכך שלמרות מגבלת הראיה שלך - את חלק בלתי נפרד מהחברה. כך ראוי, והרבה חיזוק.

השאלה שאת עוסקת בה מורכבת ועדינה. מחד גיסא, גם את וגם הבחור זכאים לשמור את הקדושה והטהרה, ואת האיסור במגע; מאידך גיסא, הגמרא עצמה מכנה במילים ״חסיד שוטה״ את הבחור הרואה בחורה טובעת בנהר ולא מציל אותה. בוודאי שאת זכאית לעזרה.

לכן, צריך לנסות לא להגיע למצב הזה, ללכת בקבוצה יותר גדולה, שיש בה גם בנות, ועל ידי כך לא להזדקק למצב הזה. ברם, אם את ״נתקעת״ ואת זקוקה לליווי ראוי שישמור עלייך - חובה על הבחור לסייע בעדך כל אימת זאת זקוקה לכך, ואסור לו להפקיר אותך למצבי סיכון.

כל זה כמובן אינו היתר שלא לנהוג בצניעות וההלכה בכל מצב אחר, אלא להפך: חיזוק לעשות את מה שצריך לעשות על פי ההלכה כשלא נזקקים לעזרה.

כל טוב ויישר כוח