שבועה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/10/20 05:43 ג בחשון התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני בחור בן 17 שמתחזק ושומע רבנים ושיעורי תורה דרך הפלאפון, ולפעמים אמא שלי תופסת אותי שומע באוזניות וקצת כועסת, והפעם היא קצת כעסה ונשבעה במזוזה שאני לא ימשיך לשמוע רבנים, אך לא הזכירה שם השם.

מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

הבה נחשוב ביחד:

האם זה בכלל אפשרי שמישהו אחד יישבע שאדם אחר לא יעשה דבר מה ?

בלי קשר לכך שמדובר בשיעורי תורה וכדו׳ - בשל העובדה שאין כזה דבר, ושבועות של אדם מסוים (במקרה הזה: אמך היקרה) אינה יכולה לחייב אף אחד אחר מאשר אותה עצמה - אין לשבועות מהסוג הזה משמעות הלכתית.

ועצה: למצוא דרך גם לשמח את אמא שלך ולהסיר את חששותיה, וגם להמשיך לשמוע שיעורי תורה.

כל טוב