להמשיך אחרי שקיעה סעודה שלישית מזונות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/01/20 11:50 כט בטבת התשפ

שאלה

שלום הרב,

מסיבות בריאותיות, איני מצליח לצאת ידי חובתי בסעודה שלישית על ידי המוציא

אני אוכל מזונות בשיעור 60 סמ"ק.

שאלתי: האם מותר לי להיגרר אחרי השקיעה כמו בדין סעודה שלישית רגילה?

תודה

תשובה

לשואל שלום,

יש שהחמירו בכך, אבל לדעתי להלכה אפשר להקל.

נראה לומר, שמכיון שקביעות האכילה שלך היא לכבוד שבת, נמשכת השבת בסעודתך. במילים אחרות, כיון שקבעו חכמים שאפשר לצאת ידי חובת סעודה שלישית על מזונות, גם בלי 'קביעת סעודה' כהגדרתה בהלכות ברכות, לא חל עליך איסור אכילה לפני הבדלה. הכל נמשך אחרי תחילת האכילה, והיא הייתה בשבת.

ואולי אפשר להוסיף, שאנחנו לא יודעים מה יהיה בהמשך. וכיוון שתיאורטית אתה יכול לאכול כמות של קביעות סעודה, כבר עכשיו יש היתר להמשיך ולאכול. כמו שמצינו לגבי פת, שאפילו אם עוד לא אכל כזית לפני שקיעה יכול להמשיך.

(מקורות: שבט הלוי ח לו | אור לציון חלק ב פרק כב אות ח | שמירת שבת כהלכתה פרק נט הערה מז | פסקי תשובות סימן רצט)

בריאות שלמה. בשורות טובות.