רכישת מזוזות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/10/19 10:29 יד בתשרי התשפ

שאלה

שלום לרב,

לאחרונה החלטתי לחדש את המזוזות בביתי ולשם כך בדקתי אפשרות רכישת מזוזות ממספר מקומות. ברצוני לשאול האם ניתן לרכוש מזוזה שנכתבה על ידי אברך ירא שמיים ובקיא בהלכות הנדרשות, אך ללא הסמכה? נאמר לי שהדבר אפשרי אך כמובן שרצוי לרכוש מאדם בעל תעודה - האם נכון?

בברכה

ר.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין דרישה הלכתית שתהיה הסמכה לכותב מזוזות.

עם זאת יש בשוק הרבה מאוד זיופים והונאות.

שים לב שמזוזה כשרה רק אם הכותב הוא גבר, יהודי שומר מצוות, היודע את הלכות כתיבת מזוזה ומקיימן. הסופר חייב לומר בפיו בכל שלב של כתיבה: "הריני כותב לשם קדושת מזוזה". התנאים הללו לא נראים בכלל במזוזה, אפילו סופר שיש בידו הסמכה יכול (באופן תאורטי) לכתוב מזוזה בלי לומר שהוא כותב 'לשם קדושת מזוזה', והמזוזה שלו פסולה. לכן חשוב מאוד להכיר אישית את הכותב או להכיר אישית את המוכר ולדעת שהוא נאמן להשיג מזוזות רק מכותבים ראויים.