מצוות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/09/20 08:48 יט באלול התשפ

שאלה

שלום אני בן 15 ולא עברתי בר מצווה כי בתקופה של גיל 13 זלזלתי מאוד בדת ועכשיו התחלתי להאמין ולעשות מצוות.

השאלה שלי היא האם יש ערך למצוות שאני עושה גם אם לא עברתי בר מצווה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה הולך בדרך ישרה וטובה, תמשיך ללכת בה. בר מצווה זה ציון זמן בלבד, אבל קיום המצוות זה נצח, לכן אין משמעות האם עשו בר מצוה או לא, השאלה היא קיום מצוות, וכל מי שמקיים מצוות אשריו וטוב לו.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ