ללא נושא

חדשות כיפה הרב בני לאו 12/08/07 12:04 כח באב התשסז

שאלה

שלום,

רציתי לדעת מה התכלית של תפילה, להגיד את אותו טקסט כל יום. למה לא עדיף להגיד משהו מהלב? ואיך אפשר להתכוון כל פעם?

וכאשר יש קטע בארמית קשה לי להגיד אותו וזה מייאש אותי, מה עליי לעשות?

שאלה אחרונה: מה עומד מאחורי "ייחוד"?

תשובה

התפילה נועדה לאפשר לנו דיבור עם הקב"ה. הקיבוע של נוסח התפילה יוצר מסגרת שמחייבת אותנו לדבר. הנוסח שתיקנו חכמים הוא מדויק ונוגע בצדדי החיים השונים. עם זאת, ודאי שרשות ביד כל אדם לומר מהלב, ובייחוד בברכת "שמע קולנו".
כאשר יש קטע בארמית, או קטע לא מובן בעברית, כדאי ללמוד אותו ולהבין את משמעותו.

בנוגע לייחוד - זו גדר מפני עבירה.