אישה שלא טובלת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/04/19 08:59 יט בניסן התשעט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני נשוי מזה חצי שנה, אני שומר שבת כבר מעל 12 שנים ומתפלל כל בוקר במניין. אשתי אין לה קשר לדת, מגיעה מבית חילוני לחלוטין.

היא מכבדת אותי בפלטה בשבת, כשרות בבית ונרות שבת.

אשתי מעשנת לסירוגין בשבת והדבר מצטר אותי מאוד, מה שבם אינה מוכנה לטבול במקווה מפני שאינה מאמינה בזה. מה הרב מייעץ לעשות? זה או לחיות עם זה או לחתוך את זה? חשוב לי לציין שכך היא נהגה גם לפני החתונה וידעתי את הדברים, תודה רבה

תשובה

שלום

אני מבין את הבעיה המשמעותית בה אתה נמצא.

אי אפשר לחיות חיי אישות, ללא טבילה במקוה. אין מציאות הלכתית כזו.

לפיכך, צריך לעשות הכל על מנת שזה יקרה. ואם אין ברירה ח"ו, אזי יש פרק את הנישואין.

מה ניתן לעשות?

לגשת לייעוץ זוגי מסודר שיתמקד בצרכים שלה ושלך, ובערכים שלכם, אלו המשותפים ואלו הנוגדים, עם נסיון להגיע למילוי מירב הצרכים והערכים ההדדיים, מבלי לעבור על ההלכה.

כאמור, אם הייעוץ אינו מניב תוצאה שבה היא טובלת בסופו של דבר, אזי אין להמשיך בקשר הזה.

תתפלל על כך, וגשו לייעוץ זוגי אצל אדם מקצועי וירא שמים.

בהצלחה