מצרכים
- עוף במשקל 1.5 ק״ג
- 1 בצל
- 2 גזרים
- 2 גבעולי סלרי
- 4 שיני שום
- 4 גבעולי טימין
- 2 עלי דפנה
- 40 גרם מחמאה
- חצי כוס שמן
- מים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים את העוף מבחוץ ומבפנים, משחילים לתוכו שיני שום קלופות וחצויות, שני גבעולי טימין ועלה דפנה.
מחממים את השמן והמחמאה במחבת גדולה ועמוקה ומשחימים את העוף על אש גבוהה מכל הצדדים.
מניחים את העוף על צידו בתבנית צליה, שופכים מעליו מהשומן המטוגן, מוסיפים את הגרון וצולים בתנור מחומם ל-200 מעלות כ-15 דקות תוך מרטוב פעמיים במיצי הצלייה.
חותכים את הבצל, הסלרי והגזרים לחתיכות בינוניות, מוציאים את התבנית, הופכים את העוף על צידו השני, מפזרים את הירקות החתוכים ואת עלה הדפנה והטימין הנותרים, וממשיכים לצלות עוד 15 דקות תוך מרטוב.
מוסיפים מים רותחים בגובה של כ-1 ס״מ, הופכים את העוף על גבו, מרטיבים בנוזלים וצולים כ-15 דקות נוספות.
מוציאים את העוף מהתבנית, מגרדים את התבנית, משחררים את הירקות, שופכים את הנוזלים דרך מסננת לתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה, מוציאים את השומן העודף ומתבלים בחומץ מלח ופלפל.
מסירים את החוט מהעוף, חותכים למנות ומגישים חם עם הרוטב.