קיש ים תיכוני

חדשות כיפה מכשפונת 01/10/06 00:00 ט בתשרי התשסז

מצרכים

לקלתית:

1.25 כוסות קמח

חצי כפית מלח

100 גרם מרגרינה

רבע כוס מים קרים

לאפות בחום 190, במשך 12 דקות

1 חציל בינוני

מלח

שני בצלים בינוניים

6 כפות שמן

3 שיני שום

1 פלפל ירוק

150 גרם רסק עגבניות

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

קורט טימין

קורט כמון

2 ביצים

חצי כוס חלב

6 פרוסות גבינה צהובה

הוראות הכנה

מקלפים את החציל וחותכים אותו לאצבעות. זורים מלח ומשאירים לחצי שעה לניקוז הנוזלים

בינתיים מקלפים את הבצלים, חותכים לחתיכות בינוניות ומטגנים בשמן במחבת גדולה

שוטפים את אצבעות החציל וסוחטים אותן היטב. מוסיפים למחבת ומטגנים היטב עם הבצלים. לבסוף שמים במחבת שיני שום בחתיכות קטנות וחתיכות פלפל בינוניות. מטגנים יחד לפחות שבע דקות (אני מטגנת יותר).

מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים וממשיכים לבשל-לאדות יחד במשך כחמש-עשר דקות. טועמים ומוסיפים עוד תבלינים לפי הטעם.

מעבירים הכל לקלתית. יוצקים מלמעלה תערובת של ביצים וחלב, ועורכים על הכל פרוסות גבינה (אני שמה גבינה מגוררת).

אופים בתנור בחום 180 כ-25-20 דקות עד שהביצים מתגבשות והגבינה נמסה לגמרי. לפני ההגשה אפשר לזרות למעלה מעט אורגנו.

בהצלחה ובתיאבון.

הערות

כתבות נוספות