ניוקי בסגנון מעושן

חדשות כיפה Beko מותג מכשירי החשמל הבינלאומי 07/05/23 10:04 טז באייר התשפג

צילום:  יחצ
צילום: יחצ

מצרכים

1 חציל

1 תפוח אדמה

2 עגבניות

2 פלפל אדום

1 בצל

100 גרם קמח מלא

2 שיני שום

1 ביצה

500 מ"ל מים

50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

4 עלים טריים של בזיליקום סגול או ירוק

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

2 כפיות פלפל

1 כפית צ'ילי גרוס

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-250 מעלות צלזיוס. מכינים תבנית עם נייר אפייה.

2. מנקים היטב את כל הירקות ומניחים אותם בתבנית אפייה - חציל, פלפל אדום ועגבנייה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 40 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים בצל ותפוח אדמה ומחזירים לתנור למשך 10 דקות נוספות.

3. מוציאים את תבנית מהתנור, נותנים לירקות להתקרר מעט ומקלפים מהם את הקליפות. את תפוחי האדמה מניחים בנפרד בצד.

4. במעבד מזון מניחים את החצילים, הפלפל העגבניות, הבצל והשום, ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק.

5. מוסיפים לרוטב שמן זית, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל וכפית צ'ילי גרוס.

6. את תפוחי אדמה הצלויים מגרדים על פומפייה אל תוך קערה.

7.מוסיפים לקערה קמח, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל וביצה טרופה ולשים ביד לבצק חלק.

8. חותכים את הבצק לארבעה חלקים. מגלגלים כל חלק בנפרד ל"נחש" ארוך.

9. חותכים כל "נחש" לניוקי בגודל של 1 ס"מ. ונותנים לחתיכות מנוחה של דקה אחת לפחו לפני הבישול.

10. מרתיחים מים עם מלח בסיר. מוסיפים את חתיכות הניוקי ומבשלים למשך 3 דקות, עד שהניוקי צפים.

11. מניחים את הניוקי המבושלים בשתי צלחות הגשה, יוצקים מעל את הרוטב, מפצרים מעל מוצרלה מגורדת ומעטרים בעלי בזיליקום.

כתבות נוספות